Samuel Bosman

"Je moet eerst even wennen aan het huiswerk, maar het komt altijd allemaal goed"

Voor Samuel is dit het tweede jaar op het Niftarlake. Hij zit in brugklas twee atheneum. Samuel heeft voor het Niftarlake gekozen omdat het hem een hele leuke school leek en een paar vrienden van hem gingen er ook naartoe. Hij heeft geen spijt van zijn keuze!

Zijn leukste vakken zijn voor hem O&O (onderzoek en ontwerpen), gym, wiskunde en nask (natuurkunde/scheikunde). Frans vindt hij een lastige taal. O & O is handig voor hem, omdat hij later bouwkunde wil gaan studeren. O & O is hier een mooie voorbereiding van. Het ligt vaak aan het vak hoeveel huiswerk je krijgt. Samuel: “Het is wel fijn als je niet heel laat uit bent. Dan heb je wat rust om bijvoorbeeld te gaan sporten en om huiswerk te maken” (al kan dat ook op school, als je je inschrijft voor een flexuur huiswerk maken). We hebben nu flexuren op school. Je kunt je voor drie uur per week inschrijven voor extra hulp bij een vak dat je moeilijk vindt of om huiswerk te maken op school onder begeleiding van een docent. Dan hoef je dat thuis niet meer te doen.

Het brugklasgebouw vindt Samuel erg fijn, omdat er tussen de lokalen tussenruimtes zijn waar je rustig je huiswerk kunt maken. In de pauze is het altijd druk maar gezellig in de eigen brugklasaula. Het fijne eraan is dat alle brugklassers nieuw zijn op school. Zij zijn dan met elkaar in één gebouw zodat ze allemaal nieuwe vrienden kunnen maken.

Samuel: “Aan het begin en aan het einde van het schooljaar ga je wat leuks doen met je klas. Wij hadden aan het begin van het eerste jaar kamp met alle brugklassen en aan het einde zijn we gaan kanoën met onze klas en onze mentoren. Op deze school zijn er ook conciërges, die hadden we niet op de basisschool. Zij zijn heel erg aardig. Je kan altijd wel naar ze toe om iets te zeggen. En het is ook heel leuk om een hondje op school te hebben, want als je je niet fijn voelt mag je altijd naar Negan toe om hem te aaien (die is van mevrouw Moesbergen, pedagogisch conciërge van het brugklasgebouw).”

Tot slot zou Samuel willen meegeven aan toekomstige bruggers dat hij het een hele fijne school vindt en hij heeft heel veel nieuwe vrienden gemaakt. Er werken veel enthousiaste docenten. “Het is wel even wennen aan elke keer een andere docent en een ander vak, en het is natuurlijk ook een hele andere omgeving waar je in belandt, maar op een gegeven moment ben je niks anders gewend. Ook moet je eerst even wennen aan het huiswerk, maar het komt altijd allemaal goed.”