Nina Vis

"Ik vind het een fijne school, ik voel me hier veilig.”

Nina zit vanaf september dit jaar op het Niftarlake in de tweejarige brugklas voor havo en atheneum. Nina heeft voor het Niftarlake gekozen omdat het haar een leuke school leek door O & O (onderzoek en ontwerpen). Ook leek het haar een heel leuke school met ook heel aardige leraren. Dat blijkt nu ook echt zo te zijn, Nina heeft het erg naar haar zin. Zij vindt Engels, Nederlands en geschiedenis de leukste vakken. Haar minst favoriete vakken zijn gym en wiskunde, maar dat is natuurlijk voor elke leerling anders.

Nina: “Ik heb niet heel veel huiswerk maar dit verschilt ook heel erg per week. Ik heb wel veel wiskundehuiswerk, maar dat komt omdat je de sommen goed onder de knie moet krijgen en veel moet oefenen. Dus ik begrijp wel dat het veel kan zijn.”

Haar rooster vindt ze heel erg fijn en goed ingedeeld. Elke dag is zij op ongeveer dezelfde tijd klaar. De lessen duren veertig minuten en er zijn flexuren waarin je extra hulp kunt krijgen voor vakken die je moeilijk vindt.

Nina is blij met het brugklasgebouw. Ze vindt het gebouw erg gezellig en het is fijn dat er vooral mensen van haar eigen leeftijd rondlopen. Zo kan ze rustig wennen aan de middelbare school. De pauzes in een eigen aula voor bruggers vindt ze ook fijn. Nina vindt het Niftarlake bijzonder door het vak O&O: “Dit heeft bijna geen enkele school in Nederland. We gebruiken ook een iPad op school. Deze gebruik ik vooral om woordjes te leren en informatie voor verschillende vakken op te zoeken.”

Dat de brugklas twee jaar duurt vindt Nina wel fijn. “Dat betekent dat ik nu nog niet na hoef te denken aan welk niveau ik ga doen na dit schooljaar en langzaam naar het niveau kan werken wat ik uiteindelijk heb. Ik vind het een fijne school, ik voel me hier veilig.”