Lyceo

Huiswerkbegeleiding, bijles en examentraining van Lyceo

In samenwerking met Lyceo biedt het Niftarlake College de mogelijkheid aan om huiswerkbegeleiding, bijles en coaching te volgen. Door de begeleiding van Lyceo kunnen we leerlingen ook na schooltijd blijven ondersteunen met de lesstof. Lyceo heeft nauw contact met alle mentoren en docenten op het Niftarlake, begeleiders zijn daarom altijd goed op de hoogte van de situatie van elke leerling.

Huiswerkbegeleiding

Vindt uw kind het thuis lastig om zelfstandig aan de slag te gaan? Of heeft uw zoon of dochter moeite met het plannen van het huiswerk? Huiswerkbegeleiding van Lyceo kan hierbij helpen. Uw kind volgt de huiswerkbegeleiding gewoon op het Niftarlake. Samen met Tilburg University heeft Lyceo de Lyceo Leren Leren© -methode ontwikkeld voor het verbeteren en aanleren van studievaardigheden. De begeleiding wordt verzorgd door zorgvuldig geselecteerde begeleiders die dicht bij de belevingswereld van leerlingen staan en hen daardoor goed kunnen inspireren en motiveren.

Bijles

Kan uw zoon of dochter een extra steuntje in de rug gebruiken bij dat ene lastige vak? Lyceo biedt één-op-één bijles aan op het Niftarlake. voor het vak waar de leerling net iets meer moeite mee heeft! Een ervaren persoonlijke begeleider van Lyceo gaat met uw kind aan de slag om achterstanden in te halen. Helemaal in zijn of haar eigen tempo. Voordat u het weet, is uw zoon of dochter weer helemaal bij met de rest van de klas.

Examentraining

Om ervoor te zorgen dat uw kind zich optimaal kan voorbereiden op de (school)examens, bieden wij de mogelijkheid om een examentraining te volgen. Tijdens een examentraining worden leerlingen in kleine groepen klaargestoomd voor de school- en eindexamens. Een training duurt, afhankelijk van het vak, 1, 2 of 3 dagen. Lyceo laat als enige examentrainer in Nederland jaarlijks de effectiviteit van de trainingen wetenschappelijk toetsen door een onafhankelijke partij, SEO Economisch Onderzoek. Daaruit blijkt dat de examentrainingen van Lyceo bewezen effectief zijn. Deelnemers van de examentrainingen scoren tot 0,9 punt hoger op het centraal examen voor het vak waarvoor zij een training hebben gevolgd. Lyceo werkt met eigen ontwikkeld lesmateriaal, dat elk jaar geheel wordt vernieuwd en aangepast.

Meer weten?

Voor meer informatie over huiswerkbegeleiding, bijles en examentraining bekijk onze vestiging of neem contact op met Karen Nijenhuis op 06 30 03 89 07 of karen.nijenhuis@lyceo.nl.

Op Lyceo.nl vindt u uiteraard ook meer informatie over de diensten van Lyceo.

Lyceo Extra

Lyceo zet zich actief in voor gelijke kansen in het onderwijs. Met het Lyceo Extra-programma biedt Lyceo dagelijks kosteloos ondersteuning aan honderden kinderen die dat nodig hebben. Wat Lyceo nog meer doet? Kijk op Lyceo Extra.