Winst “Op weg naar Lagerhuis” in provincie Utrecht

Thijmen Krijgsman wint Op weg naar Lagerhuis in provincie Utrecht

Voor de tweede keer in krap een week tijd moest het debatteam van het Niftarlake college in actie komen. Op weg naar het Lagerhuis was, net als het Nederlands Kamioenschap Debatteren vorige week, vanwege corona uitgesteld.
Helaas was het nog steeds niet mogelijk om met het gebruikelijke team van tien leerlingen naar het provinciehuis te komen. Er waren maar twee leerlingen welkom en daarom moesten we op het laatste moment via Teams een voorronde houden. Thijmen Krijgsman en Lucas Kroon kwamen hier als rechtmatige vertegenwoordigers van het Niftarlake uit de bus, met Eleonoor van der Bij als reservedebater. Juliëtte Kolkhuis Tanke nam de taak op zich om op het laatste moment een zogenaamde V-rede te schrijven.

De wedstrijd bestond uit 4 debatronden die door de rest van het team als publiek gevolgd konden worden. Tussendoor kwamen de verschillende V-redes aan bod. Er werd gesproken over complottheorieen, kerncentrales, woningbouw en natuurlijk over de corona crisis. Juliëtte had het over de mogelijkheid van een suikertax. Zoals wel vaker was het team van het Niftarlake als enige strak in het pak.
De winnaar van de V-rede werd bepaald door het publiek door middel van een songfestivalsysteem. Juliëtte behaalde hier de vierde plaats.
De wedstrijdjury benoemde Thijmen tot winnaar van het debat. De jury roemde zijn overzicht en gaf de suggestie dat hij de volgende keer in spijkerbroek moest komen. Iets waar ons team het vanzelfsprekend niet mee eens is.

Het debatteam zit nu met het luxeprobleem om op korte termijn voor twee wedstrijden een finale voor te bereiden. Gelukkig heeft iedereen zin in de finales!!