Debatklas Niftarlake College bij top van Nederland

Debatklas Niftarlake College bij top van Nederland bij debat op afstand

Ook al mogen we niet in grote groepen afspreken, we kunnen wel met elkaar debatteren. De debatklas van het Niftarlake college is door beide lockdowns heen gewoon doorgegaan met te debatteren over vanalles en nog wat en dat heeft zich uitbetaald.
Vrijdag 5 maart deed een selectie van de debatklas mee aan een voorronde van het Nederlands Kampioenschap Debatteren (NKD). We hadden rondom een paar speeches stellingen voorbereid en via zoom is het nog steeds uitstekend mogelijk om met een ander team de strijd aan te gaan.

De eerste ronde, tegen het Stedelijk Gymnasium Utrecht ging over ontwikkelingssamenwerking was close en werd op het nippertje verloren door ons. Gelukkig gaat het om het aantal punten en het leek erop dat we veel punten hadden behaald. Hierna kwamen we uit tegen het Rotterdamse Lyceum Kralingen over mentale verlofdagen. Ook hier zagen we niet aankomen dat de jury onze tegenstanders meer punten gaf, maar ook hier leken we zelf ook veel punten te hebben gescoord.

Bij de uitslag waren we verrast dat we ondanks twee verloren debatten toch bij de beste 8 teams hoorden en naar de finale door mogen! We bleken zelfs 4e te zijn uit een lijst van 26 deelnemende scholen. Dit laat nogmaals zien dat je beter een goed debat kan verliezen dan een slecht debat kan winnen. Extra lof was er voor Ralph Megens en Thijmen Krijgsman die van de 110 sprekers de 6e en de 14e plaats behaalden. De hele uitslag is hier te zien:
https://www.schooldebatteren.nl/nieuws/uitslag-voorronde-1-nk/

17 april mogen we ons nu gaan meten met de andere topteams in de nationale finale. Maar eerst is er deze week nog de Utrechtse voorronde van Op weg naar het Lagerhuis, de debatwedstrijd van BNNVARA. Hier mogen we heen met een groot team. Dat is gelukkig geen probleem, het Niftarlake college zit vol met top debaters.

Heb je ook een mening en lijkt het je leuk om een ander van je gelijk te overtuigen? Je bent welkom om een keer (digitaal) langs te komen bij de debatklas om mee te doen.
Neem daarvoor contact op met Jasper Haenen (hae@niftarlake.nl)