Welkom

Deze informatiegids 2019-2020 van het Niftarlake College bevat praktische informatie over onze school, voor ouders/verzorgers en leerlingen. Informatie over het Niftarlake College kunt u tevens vinden op onze website: www.niftarlake.nl.

Wij zijn een Christelijke scholengemeenschap voor mavo, havo, atheneum en Technasium. Naast klassikaal (gedifferentieerd) onderwijs kiezen we voor onderwijsvormen die meer ruimte bieden om de leerling te zien. We bieden het vak Onderzoek en Ontwerpen aan in havo en atheneum en dragen het predicaat Technasium. Onze mavo leerlingen krijgen het vak Technologie & Toepassing (T&T). Wij dragen het predikaat Bèta Challenge. Ook bieden we het vak Cultuur en Communicatie aan en zoeken we naar allerlei manieren om ruimte te geven aan de ontwikkeling van de leerling. Dit zien we bijvoorbeeld terug in onze talentnight, de avond van de poëzie en het Model European Parlement. Leerlingen en medewerkers zijn betrokken bij de school en vormen samen het Niftarlake.

Onze missie is:

Het Niftarlake College daagt uit!

Het Niftarlake College daagt je uit om jouw plek te vinden in de maatschappij van nu en de toekomst. We leiden je op om een bijdrage te leveren aan een samenleving vanuit jouw kracht en talent.

Binnen het Niftarlake College is iedereen met elkaar verbonden. Het nemen en krijgen van verantwoordelijkheid is dan ook heel gewoon, of zelfs een gegeven!

Samen met elkaar en de omgeving ontwikkelen medewerkers en leerlingen een betekenisvolle leeromgeving en (het onderwijs van) de toekomst.

We werken graag aan onze missie in samenwerking met leerlingen en ouders/verzorgers.

Mocht u vragen hebben over de informatie in de gids, dan kunt u contact opnemen met de mentor of de afdelingsleider.

Het Niftarlake College is een school in beweging die trots is op zijn leerlingen en medewerkers!

 

Erik Visser, waarnemend rector