Aanmeldprocedure groep 8

Je kunt je voor de brugklas op het Niftarlake aanmelden via de basisschool. Je moet minimaal een vmbo tl (mavo)-advies hebben om te worden toegelaten. De leerkracht van groep 8 geeft tevens een advies in welke brugklas je het best geplaatst kan worden. Het advies van de basisschool is bindend. Het Niftarlake neemt de beslissing in welke brugklas je wordt geplaatst. We volgen hierbij de POVO procedure Stichtse Vecht. Deze procedure is ook voor je ouder(s)/verzorger(s) interessant om te lezen.

Wanneer is aanmelding niet mogelijk?

Het Niftarlake plaatst geen leerlingen die wonen in het gebied binnen de ring van Utrecht (Zuilense ring/A2/A27). Dit omvat de postcodes 3511 t/m 3573 met uitzondering van alle postcodes in Leidsche Rijn en de postcodes van Vleuten, De Meern en Haarzuilens.
Voor leerlingen die op een basisschool in Stichtse Vecht hebben gezeten en wonen in het bovengenoemde postcodegebied maken we een uitzondering. We willen hen wel in de gelegenheid stellen om samen met klasgenootjes van de basisschool te kiezen voor het Niftarlake.

Waarom is deze regeling?

Om het technasium te kunnen starten zijn er door de Stichting Technasium en de Willibrordstichting voorwaarden gesteld betreffende de toelating. Deze hebben geresulteerd in bovengenoemd aanmeldingsbeleid.

Hoeveel plaatsen zijn er op het Niftarlake?

Elke school in het samenwerkingsverband geeft op zijn site aan hoeveel plaatsen er minimaal beschikbaar zijn voor het schooljaar 2021-2022. In januari 2021 zullen wij hier vermelden hoeveel plekken beschikbaar zijn in de brugklas. Afhankelijk van de aanmeldingen verdelen we dit over de verschillende brugklastypes; mavo/havo, havo/vwo en vwo.