Programma van toetsing en afsluiting

Het examen van de mavo, de havo en het atheneum bestaat uit twee delen. Eén deel wordt door de school afgenomen. Het andere deel is het Centraal Examen. Het schoolexamen en het Centraal Examen samen bepalen of je geslaagd bent en een diploma haalt. Op het examen 2020-2021 is het Examenreglement 2020-2021 van toepassing.

Het schoolexamen heet officieel het Programma voor Toetsing en Afsluiting (PTA). Het PTA is van toepassing als je in mavo 3 of 4, havo 4 of 5 of in atheneum 4, 5 of 6 zit. Het PTA is beschreven in een boekje dat je hieronder ziet.

Toetsplan Mavo 3
Toetsplan Mavo 4
Toetsplan Havo 4
Toetsplan Havo 5
Toetsplan Atheneum 4
Toetsplan Atheneum 5
Toetsplan Atheneum 6

Van je ouders en jou wordt verwacht dat jullie kennis genomen hebben van de inhoud van het PTA.

PTA boekje Mavo 3
PTA boekje Mavo 4
PTA boekje Havo 4
PTA boekje Havo 5
PTA boekje Atheneum 4
PTA boekje Atheneum 5
PTA boekje Atheneum 6

In september worden de PTA boekjes bekend gemaakt via de website van de school. In uitzonderlijke situaties kan het nodig zijn veranderingen door te voeren, die wij natuurlijk aan jou en je ouders doorgeven. Wij publiceren hier altijd de laatste versie.

De SE weken zijn dit schooljaar op de volgende momenten:
* do 1, vr 2, ma 5 en di 6 oktober 2020 SE-extra
* do 29 oktober t/m vrijdag 6 november 2020
* do 21 januari t/m vrijdag 29 januari 2021
* woensdag 31 maart t/m maandag 12 april 2021

Ziek tijdens PTA toetsen of examen?

In de bovenbouw krijgen leerlingen te maken met het PTA (Programma van Toetsing en Afsluiting).
Voor ziekmelden tijdens PTA toetsen en examens hebben wij een apart telefoonnummer in gebruik. Het is in dat geval dus NIET de bedoeling dat het algemene nummer van school gebeld wordt. Wanneer u als ouder uw kind moet ziekmelden voor een PTA toets dan kan dit op het telefoonnummer: 06-14878952.
Dit nummer is UITSLUITEND VOOR ZIEKMELDINGEN TIJDENS PTA TOETSEN EN EXAMENS en op werkdagen bereikbaar van 07.45 tot 17.00 uur. U krijgt dan een medewerker van de leerlingenadministratie aan de telefoon die de ziekmelding zal verwerken. Uiteraard hopen we dat dit niet nodig zal zijn!
Let op: u kunt uw kind tot uiterlijk een halfuur voor aanvang van een PTA ziekmelden.
Na een ziekmelding voor een PTA of een examen dienen ouders, nog diezelfde dag, een absentieverklaring te ondertekenen op school.
Ziekmeldingen tijdens overige schoolweken gaan via de reguliere weg op ons algemene telefoonnummer.