Avond van de Poëzie 2018

Vrijdag 9 februari jl. hebben wij op onze school weer het culturele talent van de toekomst een plekje kunnen geven. Voor de vakken Nederlands, Frans en Engels hebben veel van onze leerlingen hun uiterste best gedaan om hun pareltjes van de literatuur en creativiteit te laten zien.

De zaal kon genieten van de winnaars van alle genomineerde toppers op gebied van moderne, verrassende en soms ook klassieke romantische gedichten. Prachtige filmpjes met slam-poetry voor Nederlands, stiftgedichten voor Frans en drie-regelige haiku’s voor Engels. De openheid die leerlingen soms in hun gedichten verwerken kan de luisteraar ontroeren. Met grote bewondering, trots en spanning zaten vaders, moeders, opa’s, oma’s, broerjes, zusjes, klasgenoten en docenten te wachten op de uitslag.

Tussen de prijsuitreikingen en gedichten door kon de zaal daarnaast nog genieten van andere kunstvormen. Jantine Marchal danste onder piano begeleiding van Albrecht Byvank en de schoolband “Final wish” speelde swingende nummers met electrische gitaar, basgitaar en drums. We kunnen iedereen aanraden zeker ook volgend jaar weer naar dit bijzondere en culturele event te komen, onze leerlingen zijn het zeker waard!