Examenresultaten
xy

Het Niftarlake College is een Technasium!

Hou je van techniek, ben je creatief en spreken de exacte vakken je aan? Wil jij graag je probleemoplossend vermogen verder ontwikkelen? Dan heeft het Niftarlake College sinds schooljaar 2010-2011 voor jou een Technasium- richting op de Havo en het Athenenum. Op het Technasium krijg je het uitdagende vak Onderzoek en Ontwerpen. Je werkt samen met je klasgenoten aan bijzondere projecten, voor bedrijven of organisaties buiten de school. Je voert een opdracht als team uit en presenteert dit aan de opdrachtgever. School en opdrachtgever beoordelen je prestatie. Onderzoek en Ontwerpen is een erkend examenvak. Voor je schoolexamen werk je in je examenjaar aan een Meesterproef en ontvang je een extra certificaat naast je diploma!

 

Alle brugklasleerlingen Havo en Atheneum maken gedurende twee periodes van het schooljaar kennis met het vak Onderzoek & Ontwerpen. Vanaf de tweede klas kan er gekozen worden voor de Technasium stroming en volgen zij het vak Onderzoek & Ontwerpen gedurende vijf lesuren in de week. Aan het einde van het derde leerjaar is er tweede keuzemoment voor de bovenbouw. Je kiest dan of je het vak Onderzoek & Ontwerpen in je profiel opneemt.

 

Voorbeelden Technasium-projecten
- Ontwerp voor een gethematiseerde attractie in een nieuw pretpark
- Ontwerp van een interactieve game voor basisschoolleerlingen
- Showroomontwerp voor auto’s

 

Klik hier voor enkele voorbeelden van uitgevoerde opdrachten

 

Cool: onze HUB!

Sinds begin 2015 heeft het Niftarlake College een grote creatieve werkplaats, ook wel de ‘Creative HUB’ genoemd. Het is een bijzondere ruimte waar leerlingen ‘los kunnen gaan’ met hun hoofd en hun handen. De HUB is er voor alle Niftarlake- leerlingen! Technasium- leerlingen kunnen er terecht voor het vak Onderzoek en Ontwerpen. Maar de HUB is er ook voor project-opdrachten vanuit alle andere vakken. De HUB van het Niftarlake College is er voor alle ideeën, creativiteit en doe-vakken.

Voorwaarden

Aan het Technasiumonderwijs en het volgen van het vak Onderzoek & Ontwerpen zijn voorwaarden verbonden. Leerlingen moeten op school goed presteren. Daarnaast is een financiële bijdrage verplicht voor de extra kosten die deze onderwijsvorm met zich meebrengt. In de bovenbouw kan Onderzoek & Ontwerpen alleen gevolgd worden in combinatie met een exact profiel. Meer informatie? Wilt u meer lezen over het Technasium, klik hier.