Examenresultaten
xy

Visie

Op het Niftarlake College staan onze leerlingen centraal bij alles wat we doen.
In een op christelijke waarden en normen gebaseerde omgeving leren en leven we samen. Met respect voor elkaar en vanuit het principe van gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid.

Verantwoordelijkheid

Onze leerlingen, docenten en medewerkers vormen samen onze scholengemeenschap. We voelen ons allemaal betrokken bij de school.
Leerlingen, docenten en medewerkers voelen zich verantwoordelijk voor medeleerlingen en collega’s en we handelen daar ook naar. In onze school leren we van en met elkaar. Zowel onze leerlingen als onze medewerkers kunnen zich op onze school ontwikkelen.

Onze leerlingen zijn primair zelf verantwoordelijk voor hun eigen leerproces en voor hun eigen handelen en keuzes. Leerlingen kunnen leren op een manier die bij hen past. Onze docenten bieden hen daarvoor talrijke opties en mogelijkheden aan. Onze school zorgt voor een veilige werk- en leeromgeving waar leerlingen zich thuis voelen.

Ons aanbod

In ons onderwijs gaat het niet alleen om intellectuele uitdagingen. We richten ons tijdens het leerproces ook op de emotionele, sociale en creatieve ontwikkeling van de leerlingen. We bieden onze leerlingen een breed onderwijsaanbod zodat zij zich binnen hun mogelijkheden en interesses volop kunnen ontwikkelen en als zelfbewuste jonge volwassenen de school met een passend diploma verlaten.