Examenresultaten
xy

Leerlingbegeleiding en vertrouwenspersonen

Zoals op elke grote scholengemeenschap lopen er ongetwijfeld ook op het Niftarlake College leerlingen rond met problemen of verdriet. Misschien maken je ouders veel ruzie met elkaar of zijn ze uit elkaar gegaan. Misschien is er iemand van wie je veel hebt gehouden overleden. Het kan zijn dat je last hebt van sombere gevoelens of denk je wel eens dat je eigenlijk niet meer verder wilt leven. Misschien voel jij je erg eenzaam of word je gepest. Misschien voel jij je verward omdat je weet dat je homoseksueel of lesbisch bent. Misschien word je thuis geslagen, of ben je verkracht of aangerand of ben je in handen gevallen van een loverboy. Jullie weten vast wel dat het beter is om met iemand hierover te praten en je verdriet niet weg te stoppen, omdat je het anders niet goed verwerkt en je er jaren later nog weer last van kan krijgen.

Natuurlijk hopen wij dat er mensen (ouders, mentoren, vrienden en vriendinnen) zijn met wie jullie goed kunnen praten. Uit ervaring weten wij echter dat jullie dat niet altijd willen, kunnen of durven. Als dat het geval is nodigen wij jullie van harte uit om bij ons binnen te lopen. Wij hopen een luisterend oor voor jullie te kunnen zijn en proberen samen naar een oplossing te zoeken. 

De leerlingbegeleiding vindt in eerste instantie plaats door jullie mentoren, mocht het zo zijn dat er iets speelt dat je niet met hem of haar kunt bespreken dan heeft het Niftarlake College leerlingbegeleiders, mevrouw Van der Ark en meneer Lutz.

Naast leerlingbegeleider zijn zij ook vertrouwenspersoon. Een vertrouwenspersoon kun je spreken als er sprake is van seksuele intimidatie of als je andere nare ervaring hebt op dit gebied.

Contact zoeken kun je doen via de e-mail doen (ark@niftarlake.nl) (ltz@niftarlake.nl) of via je mentor of afdelingsleider. Voel je welkom en blijf niet te lang met je problemen rondlopen!

 

Er zijn natuurlijk ook leerlingen die liever hulp zoeken buiten de school. Er zijn veel instanties zoals Maatschappelijk Werk, Jeugdzorg, Altrecht etc. waar je ook terecht kunt. Goede sites om eens te bezoeken zijn: www.zuwejeugd.nl en www.internethulpverlening.nl. Houd er wel rekening mee dat er soms sprake is van lange wachttijden.